Zonnepanelen

Bijna alle woningen en bedrijfspanden in Nederland zijn geschikt voor zonnepanelen en zelfs met de Nederlandse zonnestraling nog zeer rendabel ook. Door het plaatsen van zonnepanelen kunt u uw jaarlijkse elektriciteit nota tot nul terugbrengen en zelfs geld gaan verdienen. De opgewekte zonne-energie die in elektriciteit wordt omgezet gebruikt u zelf waar nodig, de overcapaciteit levert u terug aan uw energie maatschappij die (minimaal 5000kWh) automatisch saldeert.

Door technologische ontwikkeling en vanwege voortdurende stijgende energieprijzen is de aanschaf, installatie en gebruik van zonnepanelen zeer interessant geworden. De energie behoefte zal in de komende 30 jaar verdubbelen. Prijzen voor energie zullen dan ook gaan stijgen en u zult dat ook gaan merken. Een uitstekende oplossing is het gebruiken van zonne-energie: het is gratis, er is voldoende van en het is schoon en milieuvriendelijk.

DATTEC Duurzame Techniek werkt alleen met gerenomeerde merken waarvan de kwaliteit is gegarandeerd en waarvan de producten zich al jaren bewijzen over de hele wereld. Wij kunnen voor u een scherpe offerte, compleet met een kosten en opbrengstberekening maken, met en zonder installatie.

Subsidie:
De landelijke overheid heeft op 29 november 2012 aangegeven dat ook in 2013 een budget beschikbaar zal zijn (waarschijnlijk € 30 miljoen) voor het subsidiëren van de aanschaf en installatie van zonnepanelen-systemen. Deze subsidie zal 15 % bedragen met een maximum van € 650.
Naast de aanschafsubsidie op landelijk niveau zijn er ook vaak subsidiemogelijkheden op lokaal, regionaal of provinciaal niveau.

Fiscaal aftrekbaar:

In veel gevallen is de investering in zonnepanelen aftrekbaar van de inkomstenbelasting en zijn er voor bedrijven nog meer regelingen zoals bijvoorbeeld e Energie-investeringsaftrek en de willekeurige afschrijving zoals deze in de VAMIL-regeling is vastgelegd.

6% BTW:

Vanaf 1 maart 2013 geldt het 6% btw tarief op de arbeidskosten bij onder andere zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen.
Het gaat om een tijdelijke maatregel die geldt vanaf 1 maart 2013 tot 1 maart 2014. Bepalend voor de toepassing van het 6%-tarief is het moment waarop de dienst wordt afgerond.geciktirici spreynulled scripts