Datanetwerken

datanetwerk

Bijna elk bedrijf en ook steeds meer particulieren hebben een netwerk in hun bedrijf of woning. Datanetwerken worden allang niet meer voor alleen computers gebruikt. Ook telefonie en camera’s maken gebruik van datanetwerken. Het is dus zeer belangrijk om een betrouwbaar en overzichtelijk datanetwerk te hebben.

De keuze voor de juiste databekabeling is afhakelijk van de gewenste snelheid. Als componenten voldoen aan Cat 5, 6 of 7 en als het kabelsysteem door ervaren specialisten, conform de installatie eisen is afgemonteerd wordt de hoogste snelheid ook behaald. Daarom wordt elke aansluiting voor oplevering afzonderlijk getest.

Wij leveren en installeren betrouwbare, stabiele en overzichtelijke netwerken en apparatuur.

Verschillende soorten datanetwerken

  • Categorie 5e datanetwerken; worden met een bandbreedte van 100 Mhz gebruikt voor zowel 100 Mb als 1000 Mb datanetwerken. De kabel is geschikt voor datanetwerken zoals Ethernet en het gebruik van andere signalen.
  • Categorie 6 datanetwerken; Deze kabel biedt standaard de prestaties van 250 Mhz en is geschikt voor 10Mb, 100 Mb (Fast Ethernet), 1000Mb (Gigabit Ethernet) en de 10-Gigabit Ethernet. Categorie 6 kabel is geschikt voor langere afstanden en heeft een bandbreedte tot 500 MHz.
  • Categorie 6a datanetwerken; Deze kabel is gespecificeerd voor 10GBit/s datanetwerken.
  • Categorie 7 datanetwerken; De Cat 7 kabel is gecreëerd om de 10GBit Ethernet van meer dan 100m van koperen bekabeling mogelijk te maken. De kabel heeft een bandbreedte van 1200Mhz.